Вселена и Живот

Марс може да се окаже пригоден за живот

AstrobioStar05
AstrobioStar05
Стъпка по стъпка САЩ се готвят за изпращането на хора на Марс.
Американското правителство има планове за изпращането на хора на Марс в близко бъдеще. Те възнамеряват да осъществят първото кацане на Червената планета най-рано през 2030.
Ръководителите на агенцията, засега си сътрудничат с учени от други страни в опит да осъществят поставените пред тях планове.
Според тях САЩ е единствената държава на Земята, която е способна да извърши подобно пътуване, като за целта са предприети конкретни стъпки в подробното изучаване на най-важните компонети от технически характер, подплутени със солидната икономическа подкрепа от Федералното правителство.

Малък пример с голям отзвук…

Експерти от аналитичния отдел на НАСА, изнесоха пресконференция, на която представиха неоспорими факти, че Червената планета е подходяща за заселване от хората без никакви затруднения.
Откритията са направени от марсохода Curiosity благодарение на устройство, монтирано на борда му.

Той е открил в почвени проби потвърждение за наличието на нитрати и азот, които са необходими за бъдещото развитие на живот на Марс.

Засега всички са убедени, че колонизирането на Марс е възможно и може да започне в най-ранни срокове. Според изследвания, които са направени от марсохода тамошните условия са подходяща среда за живот на растения и животни.

Резултатите от изследванията могат да ускорят програмата за изпращането на хора на Червената планета.

През изминаващата 2015 г. се направиха важни открития, които до известна степен ускориха някой от мащабните планове на НАСА свързани с Марс.
Откриването на вода в течно състояние показа, че нейното наличие ще е от голяма полза на бъдещите космонавти, които достигнат до там и някой малки технически приспособления ще могат да я извличат за своя спбствена полза без да се налага да я получават от Земята.
AstrobioStar05
Планети

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *