Вселена и Живот

Още по-сериозно за НЛО

AstrobioStar05
AstrobioStar05
По данни от представително социологическо проучване на АФИС 11,1% от пълнолетните български граждани твърдят, че са имали личен контакт с представители на извънземен разум.
Други 16,3% пък съобщават, че познават хора, които са имали срещи с НЛО.
Най-сензационна е декларацията на близо 5% от анкетираните, които заявяват, че и в момента поддържат отношения с НЛО. Източникът на информацията е ДНЕС.БГЗа някой това може да предизвика иронична усмивка, но трябва да отбележим, че набиращата все по-голяма скорост „достоверност“ за наличието на НЛО е плашеща. На страниците на астробио.еу не засягаме проблематика свързана с разпространени сред обществото слухове свързани с НЛО.
Най-малкото защото не вярваме в тях. Това е нашето мнение и ще го отстояваме. Исками се обаче да обърна внимание на този значителен общетвен феномен свързан с появата или наличието на НЛО.

Мнозина приемат НЛО, като едва ли не истина и са толкова убедени в същетвуването му, колкото и в това на градският транспорт.

Повечето от тези хора, дори не са си направили и най-малкият труд да проверят достоверността на наличните данни. Не искат и да проумеят, че може би има хора, които печелят на техен гръб, именно разчитайки на това, че те са доверчиви и вярват в НЛО.Пишат се книги, издават се цели списания свързани с НЛО, правят се филми на тази тематика, някой от който претендират за документалност и достоверност, за това което показват. Факта, е че единственото, което имат на разположение е наивността, с която ги приемат техните подръжатели.
Естествено и разбираемо, е тези книги, списания или филми да са по-интересни от сухата действителност. Един учебник по-физика е къде, къде по-безинтересен от един „документален разказ“ за паднала летяща чиния в Розуел. Но именно учебника по физика ни дава основна информация, защо не може да се движи една летяща чиния тук на нашата планета (според описанията на много очевидци) при определени условия и защо не може да се разбие, точно тук.
Знам че критиците на писанията ми ще са много и ще побързат да ме упрекнат в късогледство относно изхожданите факти, ама…Истината е, че никой не знае дали същетвува на първо място извънземен живот и какъв е той.
Камо ли пък да същетсвува разумен извънземен живот, който да ни следи и в някой от случайте да ни мисли дори злото… Направете кратка разходка из българските торент тракери и ще откриете някой интерсни „научнопопулярни“ филми за НЛО, който твърдят че то същетвува… Някой от тези филми дори са създадени в България!
Разбира се не искам да пропусна и влиянието, което оказва Холивуд и цялата филмова индустрия върху общетвото. Филми като „Мъже в черно„, „Междузвездни войни“ и още много други, така силно подклаждат съзнанието на много хора по-света, че историите за извънземни започват да стават с участието на много от измислените пресонажи някъде из Лос Анджелис.
За мен обяснението е лесно. Когато се открият извънземни и когато дойдат официално на нашата планета, тогава аз и още много други ще повярваме в тях. Дотогава те ще си останат само един мит.
Само в сферата на фантастиката. Интересен и факта, как така точно тези изключително интелегентни извънземни посещават предимно „обикновенни“ и „прости“ селяни, които плашат до смърт, а не например астрономи.Не е ли по-логично щом разполагат с такива свръх технологии първите посетени хора да са именно астронамите, който би трябвало най-добре да ги разберат?
Явно извънземните не разсъждават така и имат доста перверзно чувство за хумор, щом подлагат на изследвания и след това и на присмех именно хора, на които никой не би взел думите им насерозно.Снимки, документи, факти…Не ми се иска да се заяждам, но като цяло почти всички документални материали в 99.99% от случайте са изфалшифицирани. За останалите по-добре подправени рано или късно винаги се намира логично обяснение, което разбира се отново бива обявено сред подръжниците на тезата за присъствието на извънземни и НЛО като цяло, като едва ли не като световна конпирация.Според мен НЛО не съществува!!! Нека хората, които имат доказаталства да ме оборят.
Живот във Вселената-ДА, НЛО тук на Земята НЕКакто писах малко по-горе, никой днес на нашата планета не разполага с данни за наличието, на какъвто и да е живот извън пределите на Земята. Факта, че днес имаме предпоставки и стимули за търсенето на живот много скоро може да ни отведе до грандиозно откритие, че наистина може да не сме сами във Вселената.
Много скоро може да се окаже, че едноклетъчен живот наистина същетвува. Дали на Марс или на Европа (един от спътниците на Юпитер) няма значение, но той ще отвори много от вратите, които днес са затворени за нас. Най-малкото защото ще обогати биологията с много нови видове. Ако се окаже, че такъв живот наистина същетвува на съседна планета до нас, това би била изключителна новина.
Най-малкото, защото би означавало, че животът може да е много по-широко разпространен отколкото си мислим.Това трябва да вълнува хората, които си мислят всевъзможни неща за НЛО. Как би изглеждал едноклетъчният живот на Европа, и каква би могла да бъде неговата биохимия.
Тук отново минаваме на въпроса на безинтересните уебници по биология и химия и интересните списания за НЛО.…и все пак на кого не му е интересно да чете, за някой който е бил отвлечен от НЛО?
Ключови думи: Астробиология, Вселена, Космос, Планети, Живот, Произход, Марс, Луна, Европа, Слънце, Астрономия, Геология, Астрохимия, Екзобиология, Космическа биология, БиологияKey words: Astrobiology, Space, Science, Universe, Mars, Exobiology, Saturn, Geology, Biology, Astrochemistry, Sun, Life, Origin, Planets, Astronomy, Moon, Venus
AstrobioStar05
Живот

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *